Meer Info over Shared Website Hosting

De volgende zorg voor u, na het ontwerpen en ontwikkelen van webpagina’s, is om uw website te hosten op het internet. Maar met zo veel webhosting bedrijven die verschillende vormen van web hostingpakketten aanbieden – shared website hosting, dedicated webhosting, managed hosting, VPS hosting, welk type hosting moet u dan kiezen?

Als algemene regel geldt, dat het een goed idee is om voor shared web hosting te gaan als u eigenaar bent van een klein bedrijf en de kosten uw grootste zorg zijn. Maar voordat u uw hosting beslissing neemt, laten we eerst uitleggen wat voor web hosting services er zijn en wat de voor-en nadelen zijn van shared webhosting.

Wat is Shared Webhosting?

Een shared web hosting service is een handige en economische manier van het hosten van websites als u geen extreem hoge prestaties en hoge bandbreedte nodig heeft voor uw website. Zoals de naam al doet vermoeden, is het bij een shared web hosting service de webserver die wordt gedeeld met websites van andere klanten. Het aantal websites op een shared hosting server kan oplopen tot duizenden per keer. Als gevolg van de grote en hoge prestaties van de webserver die wordt gedeeld door het hosten van veel verschillende websites, kunnen web hosting bedrijven die shared web hosting service aanbieden tegen een lage prijs.

Zelfs met zoveel websites die worden gehost op een webserver, kunt u er gerust op zijn dat de web hosting provider niet in zal inleveren op veiligheid en prestatieproblemen op de shared hosting servers. Bovendien worden shared hosting webservers continu beheerd, bewaakt en onderhouden door IT-professionals om minimum-server downtime te garanderen.

Technisch gesproken draaien shared hosting servers op Unix of andere multi-user besturingssysteem en elke website die gehost wordt op de webserver krijgt een aparte account in het besturingssysteem. Gewoonlijk krijgen websites die zijn gehost op gedeelde servers een gedeeld IP-adres en krijgen zij een vaste hoeveelheid webfuncionaliteiten.

Laten we eens kijken naar de voor-en nadelen van shared web hosting voordat u een shared webhosting service overweegt:

Voordelen van Shared Web Hosting Service

Goedkoop: Omdat veel websites worden gehost op een enkele webserver, zijn web hosting providers in staat om shared web hosting diensten aan te bieden tegen een lagere prijs. Over het algemeen kunt u verwachten om €5-€10 per maand te betalen voor shared web hosting diensten. Vandaag de dag, als gevolg van hevige concurrentie in het web hosting-industrie, kunt u zelfs veel web hosting bedrijven vinden die veel webruimte en bandbreedte aanbieden (zo hoog als 1000 MB schijfruimte en 40 GB bandbreedte).

Gemak: Shared hosting webservers worden beheerd en onderhouden door professionals die zeer ervaren zijn met gespecialiseerde kennis van het veld. Als gevolg daarvan kunt u zich concentreren op uw bedrijf en laat u deze professionals zich zorgen maken over het onderhoud en de uptime van de webserver.

Personalisatie: Hoewel webfunctionaliteiten worden gedeeld, kunnen webmasters hun website beheren met behulp van het bedieningspaneel of soortgelijke hulpmiddelen die door het web hosting bedrijf ter beschikking zijn gesteld. Zij zijn vrij om bestanden te uploaden, webpagina’s te verwijderen, databases toe te voegen, web statistieken te bekijken en ze mogen ook domeinnaam specifieke e-mailadressen aanmaken.

Efficiëntie: Vandaag wordt een shared web hosting service geleverd met webruimte en bandbreedte die meer dan voldoende zijn voor kleine zakelijke websites. U kunt echter altijd meer functionaliteiten toevoegen mocht u meer webruimte of bandbreedte nodig hebben.

Nadelen van Shared Web Hosting Service

Langzamere Response: Gezien het feit dat een fysieke webserver wordt gedeeld, zullen websites gehost op een shared hostingpakket een wat tragere server responsetijd hebben in vergelijking met dedicated server hosting.

Betrouwbaarheidsaspecten: In de meeste gevallen, kunnen webhosting providers voor de veiligheid en de prestaties van de gedeelde server zorgen. Het kan echter gebeuren dat een aantal van de websites dat wordt gehost op de gedeelde server een kwaadaardig programma of script uitvoeren of over-gebruik maken van de middelen, waardoor dit de webserver negatief kan beïnvloeden. Uw website zou ontoegankelijkheid en downtime kunnen ondervinden als gevolg.

Problemen met het delen: Bovendien hoeft u maar een “slechte” website in uw gedeelde webserver te hebben om uw website helemaal verboden te krijgen door ISP’s of zoekmachine’s en dit is te wijten aan het gedeelde IP-adres (Opmerking: u kunt altijd extra betalen om een ​​dedicated IP-adres te krijgen om dit probleem te voorkomen).

Voordat u besluit om voor shared webhosting te gaan, moet u alle voors- en tegens van shared webhosting diensten overwegen. Het kiezen van de juiste webhosting diensten is namelijk een van de meest belangrijke zakelijke beslissingen voor uw online business. Contacteer ons en wij helpen u graag verder met deze keuze.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>