10 Recente Wijzigingen in het Google Algoritme waarmee webmasters rekening moeten houden

Matt Cutts van Google schreef deze week maandag een blogpost over de recente wijzigingen in het Google Algoritme waarmee webmasters rekening moeten houden.

Hier zijn de belangrijkste wijzigingen:

* Google hecht nu nog minder belang aan header/footer en menu tekst en geeft meer waarde aan de eigenlijke on-page content.

* Relevantie van paginatitel ten opzichte van on-page content wordt nog belangrijker. Vergeet dus om de zoekresultaten te spammen met paginatitels die niet (of minder) relevant zijn aan je eigenlijke paginainhoud.

* Content blijft het belangrijkste en het vaak updaten van je website of blog blijft dus aangeraden als je goed wil scoren in de zoekresultaten van Google. So keep it fresh!

* Het klakkeloos kopiëren van teksten en artikels van andere websites kan je misschien veel tijd besparen, het doet je rankings in Google zeker geen goed. Google kan nu nog sneller ontdekken wie de eigenlijke auteur is van een bepaalde tekst of artikel. Het schrijven van je eigen teksten en artikelen blijft dus nog steeds een must!

Dit zijn enkele van de belangrijke punten uit het artikel. Lees de volledige blogpost van Google hier: http://insidesearch.blogspot.com/2011/11/ten-recent-algorithm-changes.html

De recente wijzigingen werden deze zomer reeds opgesomd in een video van Google. Hierin wordt er al een duidelijke glimp gegeven van de specifieke algoritmeveranderingen die Google in de loop van afgelopen maanden en weken heeft gemaakt. De video kan je hier onderaan bekijken:

YouTube Preview Image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>