Gratis Contactformulier (script) voor uw website

Onlangs kregen we de vraag van één van onze klanten of we geen advertentieloos contactformulier ter beschikking konden stellen.

Veel webmasters met een beperkte kennis van php en html gebruiken een gratis contactformulier van een online service. Dit werkt uiteraard allemaal perfect maar het grote nadeel van zo’n gratis service is dat er advertenties worden getoond op uw website, wat uiteraard naar uw klanten toe niet echt professioneel overkomt.

Wij stellen bij deze even een eenvoudig contactformulier ter beschikking.
Gelieve volgende instructies te volgen om het contactformulier correct te installeren op uw website:

1) Download en unzip het contact.php bestand

2) Open het contact.php bestand in een tekstdocument zoals Wordpad (rechts klikken –> openen met Wordpad) of in uw favoriete HTML editor

3) Wijzig op de 7de lijn het emailadres (info@uwdomeinnaam.be) naar uw eigen emailadres

4) Sla hierna deze wijziging op en upload het contact.php bestand naar uw webhosting ruimte.

Als u nu surft naar www.uwdomeinnaam.be/contact.php dan hebt u een gratis, professioneel contactformulier zonder advertenties!
Om het contactformulier te integreren in een bestaande pagina moet u enkel de code uit dit bestand kopiëren en plakken waar u het contactformulier wenst te hebben.
Hou er wel rekening mee dat de pagina waar u het contactformulier gaat op gebruiken een php pagina moet zijn (pagina met als extensie .php) en dus geen html of htm pagina.

Veel plezier!

4 thoughts on “Gratis Contactformulier (script) voor uw website

  1. Hartstikke top ! Hier had ik nogal moeite mee. Ben inmiddels het form een eigen gezicht aan het geven. Als de website af is (voorlopig nog niet, is voor mijn broer en die is niet snel met aanleveren van inhoud) dan zal ik een linkje naar jullie plaatsen ergens op de site, als dank.

    Hartelijke groet,
    Nelly

  2. Fantastisch ! En een dikke pluim voor het team van TurtleHost.
    Het script op zich werkte wel, maar er waren bij mij wat probleempjes met het doorsturen naar mijn mailbox. Enkele uren later werd het opgelost ! Een dikke merci van een tevreden klant uit Luxemburg.

    Groetjes,
    Solange

    • Hallo Dionne,
      kijk even je spambox na bij Hotmail. De kans is groot dat de mails telkens daar onterecht zijn belandt. Dit komt bij Hotmail wel vaker voor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>