Groene Hosting

Groene hosting (ook wel green hosting genaamd) is klimaatneutrale webhosting. Als u weet dat één enkele server dezelfde emissie-uitstoot produceert als een wagen die gemiddeld 6 liter brandstof per 100 kilometer verbruikt, dan begrijpt u best dat de impact van de hosting en ICT sector op het klimaat toch wel aanzienlijk groot is.

Wij bij TurtleHost hebben dan ook bewust besloten om onze shared hosting en reseller hosting klanten te hosten op efficiënte en milieuvriendelijke servers die 100% aangedreven en gekoeld worden door groene stroom, meer bepaald windenergie. Op die manier dragen we ook ons eigen steentje bij bij het bestrijden van de opwarming van de aarde.

De groene keuze van TurtleHost kan u vergelijken met:

111 wagens die gedurende één jaar lang niet meer op onze Belgische wegen rijden
– ofwel: 80 woningen die een heel jaar lang voorzien worden van groene energie
– ofwel: 1413 olievaten die per jaar minder worden verbruikt
– ofwel: 138 hectare bos die per jaar minder worden omgezaagd

Als u dus op zoek bent naar groene hosting dan zit u bij ons dus zeker goed! U kan vandaag kiezen uit onze shared hosting of reseller hosting pakketten.

One thought on “Groene Hosting

  1. Een prachtig idee om zo een steentje bij te dragen aan een beter milieu .
    Wat er ook gedaan zou kunnen worden is het investeren in server hardware wat minder energie verbruikt om zo te zorgen dat er minder energie verbruikt word en zo minder energie moet worden opgewekt en zo is het ook beter voor het milieu. Dat maakt dan in dit geval weinig uit gezien de energie ‘groen’ is en al natuur vriendelijk is. Maar voor andere bedrijven die nog op ‘gewone’ energie draaien te investeren in energie zuinige hardware of misschien ook over te stappen op ‘groene’ energie en wie weet kunnen zij daar een subsidie voor krijgen voor het aanschaffen van energie zuinige hardware.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>