Hoe U Het Juiste Web Hosting Plan Voor Uw Bedrijf kunt Kiezen

Elk bedrijf, of het nu een vestiging of een online bedrijf betreft, heeft behoefte aan een website. Een website heeft een hostingbedrijf nodig. Een webhost slaat alle pagina’s van uw website op en maakt ze beschikbaar voor computers die zijn aangesloten op het internet. Net als de meeste internetdiensten, zijn er een heleboel opties. Met webhosting is dat niet anders. Als het aankomt op het kiezen van een webhost, heeft u twee mogelijkheden: doe het zelf of u kunt kiezen voor een hosting plan.

Voor de kleine tot middelgrote bedrijven kan het hosten van uw eigen website zeer waarschijnlijk met veel hindernissen gepaard gaan om de moeite waard te zijn. De initiële kosten voor de aanschaf ervan, het opzetten en organiseren van alle benodigde hardware, de softwarelicenties kunnen overweldigend en tijdrovend zijn. Niet te vergeten de terugkerende kosten van een stabiele en betrouwbare internetverbinding. Voor de meeste bedrijven, met uitzondering van de allergrootste bedrijven, is het hosten van een eigen website gewoon niet zinvol. Dat laat een tweede alternatief over: het vinden van een hostingbedrijf en het kiezen van een plan. Laten we beginnen met het werpen van een blik op het kiezen van een hostingbedrijf.

Het kiezen van uw Hostingbedrijf

Er zijn letterlijk duizenden webhosting bedrijven om uit te kiezen en het evalueren ervan kan moeilijk zijn. De eerste vraag die u bij een hostingbedrijf wilt stellen is welke soorten hostingplannen zij aanbieden. Er zijn waarschijnlijk een aantal keuzes van starterpakketten tot aan platina versie met alle toeters en bellen.
Hier zijn een paar fundamentele criteria om na te gaan:

Service en Ondersteuning:

Geld Terug Garantie – Het vinden van een webhost is een investering, maar u hoeft geen risico te lopen. Kijk voor een hostingbedrijf dat een garantie biedt.

24/7 technische ondersteuning – Dit is belangrijk. Wat gebeurt er met uw bedrijf als uw webhost crasht? Als u een online bedrijf bent, bent u ten dode opgeschreven. Weet dat niet alle technische ondersteuning op dezelfde manier werkt en alleen maar omdat iemand 24/7 klantendienst biedt, wil dit niet zeggen dat ze actief beschikbaar zijn. Het kan betekenen dat u een voicemail kunt achterlaten of uren in de wacht kunt blijven en dat ze contact met u zullen opnemen wanneer ze kunnen.

Getuigenissen en referenties kunnen zeer nuttig zijn. Zoek uit of er andere klanten zijn tevreden met de hosting service en het

Gebruiksgemak:

Een Control Panel is de centrale informatiepoort. Het is waar u al uw statistieken kunt vinden en in staat bent om al uw accountfuncties te beheren. Als het bedieningspaneel van uw hostingbedrijf te moeilijk is om te navigeren of het niet de tools biedt die uw bedrijf nodig heeft, dan kunt u het beste ergens anders kijken. Uw website is uw bedrijf en uw Control Panel moet makkelijk zijn om te gebruiken. U heeft geen tijd om te besteden aan het zoeken naar de informatie en tools die u nodig heeft.

U zult waarschijnlijk scripts willen uploaden voor message boards, e-mail forums, cookies en dergelijke. Als dit het geval is, dan wilt u een webhost die u toelaat om scripts te installeren en uit te voeren. De meeste hostingbedrijven bieden CGI, Common Gateway Interface, een protocol waarmee webpagina’s communiceren met scripts op een server.

U wilt e-mailaccounts hebben voor uw website. Bijvoorbeeld, admin@uwbedrijf.com en sales@uwbedrijf.com, enz. Een POP (Post Office Protocol) e-mail account is een e-mail account die is gehost op uw site en u zult er waarschijnlijk meer willen dan een. De meeste hosting bedrijven bieden pakketten met verschillende niveaus. Zo zal een beginner of startpakket een tot vijf e-mailaccounts hebben, een account in het midden kan tot 50 bieden en een volledig businesspakket kan een onbeperkt aantal e-mailaccounts aanbieden.

Website programma’s en/of Microsoft FrontPage extensies – U moet in staat zijn om uw website te ontwerpen en te ontwikkelen. Veel hostingbedrijven bieden sjablonen en ontwerptools. Tevens kunnen zij FrontPage Extensies aanbieden. FrontPage is een website design software programma dat vrij eenvoudig te gebruiken is en hiermee kunt u uw website uploaden naar de server.

Eigenschappen:

Wilt u weten wie uw website bezoekt? Hoe zit het met welke pagina’s ze bezoeken of hoe lang ze blijven op de site? Hoe zit het met doorklikpercentages? Een effectief marketingplan of website plan moet de evaluatie van deze statistieken in overweging nemen. Dit betekent dat u een hosting bedrijf moet vinden dat deze informatie niet alleen voor u bijhoudt, maar dat het makkelijk maakt voor u om hier toegang toe te krijgen en het te begrijpen.

Marketing functies zoals autoresponders en mailing list management zijn een fantastische functie, maar niet alle webhosting bedrijven bieden ze aan. Kijkt u maar eens goed naar wat uw bedrijf nodig heeft voordat u zich aanmeldt met een bedrijf. Soms heeft een hostingbedrijf marketing functies in uw pakket en soms worden ze à la carte aangeboden.

Veiligheid is ook belangrijk. Kijk voor een SSL, Secure Socket Layer, Secure Server. SSL is een protocol dat zorgt voor gecodeerde verzendingen online. Als u privé-informatie van uw bezoekers verzamelt, wilt u dit gebruiken en u kunt het opnemen in uw privacybeleid.

Sommige hostingplannen bieden shopping cart software die direct geïntegreerd is in uw account. Dit is geen must, maar het bespaart u een stap als u producten op uw website verkoopt.

Gedeeltes die alleen voor leden toegankelijk zijn, maar niet alle hosting bedrijven bieden deze functie.

Het kiezen van Uw Hosting Plan

Bijna alle hostingbedrijven bieden verschillende soorten hostingplannen aan, met inbegrip van “shared” hosting en “dedicated” hosting. Bovendien hebben sommige hosts ook een “virtual private” hostingoptie.

Hier zijn de details en voordelen van iedere optie.

Shared Hosting:

Shared hosting of “virtuele” hosting (die verschillend is van “virtual private” hosting hieronder beschreven) is wanneer het hostingbedrijf uw website op zijn eigen fysieke servers host tegen een maandelijkse vergoeding. In dit soort regeling, zal het hostingbedrijf ook andere websites van bedrijven vanaf dezelfde fysieke server hosten. Het hostingbedrijf is verantwoordelijk voor de technische details met betrekking tot het laten zien van uw site, met inbegrip van server setup, bandbreedte management, back-ups en beveiliging.

De prijs is misschien wel de belangrijkste voordeel van shared hosting. Omdat u alleen een deel van een enkele server gebruikt, zijn uw kosten lager dan die voor dedicated hosting. Ook bent u niet direct verantwoordelijk voor het beheer van de servers, en zo hoeft u niet zoveel te besteden aan het onderhoud van uw website. Dit betekent dat ook uw hostingbedrijf zich zal bezighouden met veel van de veiligheidsvraagstukken voor uw website, en u hoeft niet aan een directe investering in de software en hardware te maken die nodig is om de site te beveiligen.

Omdat uw website echter op dezelfde server staat als die van andere klanten, heeft u geen directe controle over de server als geheel, en bepaalde site beheertaken kunnen meer tijd in beslag nemen in vergelijking met een site die draait op een dedicated server.

Virtual Private Hosting:

Virtual private hosting betekent dat de server software is “gevirtualiseerd” om de hosting van meerdere websites op een enkele fysieke server (zoals bij shared hosting) mogelijk te maken, maar elk heeft zijn eigen exemplaar van
het besturingssysteem en heeft een betere klanttoegang tot de server (zoals bij dedicated hosting). Virtual Private Hosting is over het algemeen beschikbaar tegen lagere totale kosten dan traditionele dedicated hosting, en biedt de klant wel veel controle en toegang tot de server.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>