Nieuwe procedure .eu verhuizingen

.Eu LogoOp woensdag 21 november 2012 stelt EURid nieuwe procedures voor verhuizing en overdracht (wijziging van eigenaar) van .eu-domeinen in werking. Validatie wordt niet langer via e-mail of fax gedaan, maar met een autorisatiecode. Omdat niet meer op bevestiging van de domeineigenaar gewacht hoeft te worden, is de wijziging direct actief, zonder extra wachttijd.

De autorisatiecode van een .eu-domein kan bij uw huidige registrar worden opgevraagd. Als TurtleHost de huidige registrar is, kunt u de autorisatiecode via onze helpdesk aanvragen. Let erop dat deze code slechts 40 dagen geldig is. De code vervalt ook direct als de verhuis afgerond is.

Als uw huidige provider niet langer bestaat of u om een of andere reden de autorisatiecode niet kan verstrekken, biedt EURid een alternatieve methode via de whois-service op eurid.eu. Merk op dat dit NIET de standaardprocedure is en de code in principe dus ALTIJD via de huidige registrar moet worden opgevraagd.

Om de hierboven beschreven wijzigingen te activeren heeft EURid een onderhoudsvenster ingelast. Op 21 november zal het tussen 0:00 en 9:00 niet mogelijk zijn .eu-domeinen te registreren/verhuizen of te beheren. Na 9:00 is deze nieuwe procedure voor verhuizingen en overdrachten van .eu domeinen definitief actief.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>