Registratie van .be-domeinnamen met accenttekens nu mogelijk bij TurtleHost

.be domeinregistratie met accenttekensGisterochtend, 11 juni 2013 om 10:00 CEST werd de IDN-functionaliteit toegevoegd aan het .be-domein, waardoor het voor iedereen mogelijk wordt om .be-domeinnamen aan te vragen met accenttekens. De lancering van IDN kende meteen een vliegende start; na het eerste half uur stonden er al meer dan 3.000 geregistreerde IDN-domeinnamen op de teller.

Dit betekende ook dat het .be-registratiesysteem op korte termijn een aanzienlijk volume aanvragen kreeg. Het systeem wist deze echter zonder enige hinder te verwerken. Zoals verwacht werden de meeste IDN-domeinnamen binnen het eerste uur geregistreerd, waarna deze volumes naar een normaal peil terugliepen. Om 16:00 CEST telde het .be-domein 5.284 IDN-registraties.

Op deze lijst van IDN-registraties werd alvast ook een eerste controle uitgevoerd op mogelijke gevallen van phishing. DNS.be merkte tijdens deze controle geen verhoogd aantal verdachte registraties op.

Hieronder geven we een overzicht van de 10 populairste IDN-domeinnamen, op basis van het aantal aanvragen dat DNS.be hiervoor ontving:

1. café.be
2. météo.be
3. hôtels.be
4. bébé.be
5. crédit.be
6. hôtel.be
7. één.be
8. italië.be
9. cinéma.be
10. château.be

Dit is een overzicht van de 10 IDN-domeinnamen die als eerste werden geregistreerd:

1. café.be
2. météo. be
3. hôtels.be
4. bébé.be
5. crédit.be
6. cinéma.be
7. italië.be
8. université.be
9. énergie.be
10. référencement.be

Uit de eerste cijfers blijkt dat 79,73% van de IDN-domeinnamen door een inwoner van België werden geregistreerd. Samen met het hoge aantal registraties op de eerste dag geeft dit aan dat vanuit DNS Belgium hiermee tegemoet komt aan een reeële behoefte in België.

Bron: DNS.be

Het registreren van .be-domeinnamen met accenttekens is nu ook via ons mogelijk. Bezoek deze pagina om uw nieuwe domeinnamen met accenttekens vast te leggen bij TurtleHost.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>