Ruby on Rails 3 Update

rubyonrails3Goed nieuws voor Ruby on Rails developers want deze week stapten we bij TurtleHost over op Ruby on Rails versie 3.2.
Ruby on Rails 3 werkt via Passenger en niet meer via Mongrel zoals dit eerder met cPanel het geval was. Dus de cPanel controls hoeven niet meer gebruikt te worden met Ruby on Rails 3.

Mongrel en Passenger zijn dus twee totaal verschillende manieren om Ruby on Rails applicaties te implementeren. Mongrel zal niet werken met de nieuwere versies van Ruby of Rails. Daarom moesten we mod_passenger installeren.

Mod_passenger werkt rechtstreeks via Apache. De huidige versie van cPanel ondersteunt geen mod_passenger. Er zijn plannen van cPanel om het in de toekomst toch te ondersteunen. Echter betekent dit dat voor nu de toepassingen moeten worden geïnstalleerd via de Shell in plaats van via cPanel.

Het is vrij eenvoudig om een domeinnaam via mod_passenger te gebruiken. Het enige wat je moet doen is in cPanel de document root voor het domein in kwestie wijzigen naar de public directory van de Rails app.

Bijvoorbeeld: als je Rails applicatie is geïnstalleerd in /home/gebruikersnaam/rails/applicatie, dan moet je de DocumentRoot voor de domeinnaam in cPanel instellen als volgt: /home/gebruikersnaam/rails/applicatie/public

Dit laat Passenger toe om de bestanden die nodig zijn voor de toepassing te lokaliseren.

Indien gewenst kunnen we voor je de locaties configureren voor Mod_Passenger voor €15 per site; we zorgen ervoor dat de juiste document root is ingesteld en al het bijkomende. Waar we bij TurtleHost echter geen ondersteuning voor kunnen bieden zijn de rails apps. Met andere woorden, we kunnen ervoor zorgen dat Passenger je app zal laden en draaien, maar we kunnen geen problemen in je app gaan diagnosticeren voor je.

Moesten er over Ruby on Rails 3 en het gebruik ervan nog bijkomende vragen zijn, aarzel zeker niet om ons te contacteren.Tevens is het al vanaf onze shared hosting mogelijk om Shell (SSH) toegang te verkrijgen op aanvraag.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>