SERP Checker – Bekijk je website posities in Google

Misschien oud nieuws voor vele ervaren webmasters onder jullie maar voor de newbies is dit toch wel een leuke tip…

Als webmaster krijg je vroeg of laat altijd te maken met SEO (zoekrobot optimalisatie) en is het handig regelmatig je webposities in Google op te volgen voor bepaalde zoektermen. In plaats van honderden pagina’s met zoekresultaten te doorbladeren kan je je webposities sneller te weten komen door gebruik te maken van een zogenaamde SERP Checker (Search Engine Ranking Position Checker).

Een SERP Checker is een eenvoudig tooltje dat je een pak tijd kan besparen. Er bestaan zo’n vele gratis tooltjes maar één van onze persoonlijke favorieten is deze:

http://www.seoserp.com/web_tools/google_top_1000_serps_checker.asp

De website ziet er misschien niet echt professioneel uit maar het SERP tooltje doet uitstekend zijn werk! Selecteer eerst je gewenste Google in de lijst. Voor een website gericht op de Belgische markt kies je best Google.be. 😉

Vul daarna je zoekterm in samen met je URL, vb: www.turtlehost.be. Klik op de “SERP”-knop en het tooltje doorzoekt direct de top 1000 zoekresultaten van je opgegeven zoekterm om te kijken op welke positie je website momenteel staat. Handig toch?

Hopelijk besparen de beginnende webmasters onder jullie hier aardig wat tijd mee in de toekomst… :)

Cheers!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>