Twitter gehacked!

Een hacker genaamd Hacker Croll heeft vorige maand gevoelige Twitter documenten kunnen bemachtigen na het kraken van een Google Apps account van één van de Twitter personeelsleden. Dit nieuws kwam deze week aan het licht.

Volgens Biz Stone, mede-oprichter van Twitter, ligt het probleem bij het gebruik van te simpele Google Apps paswoorden. Het Twitter personeel gebruikt namelijk Google Apps om documenten en belangrijke bedrijfsinfo door te sturen naar elkaar.

De hacker zou het Facebook profiel en de verschillende Twitter posts van het personeelslid nauwkeurig hebben gescreend. Hierna zou hij via Google’s “password reset feature” antwoord hebben kunnen geven op de persoonlijke vragen om het paswoord te resetten. Zo is hij er dus uiteindelijk in geslaagd om de Google Apps account binnen te breken.

Na het bemachtigen van deze documenten plaatste Hacker Croll ze op verschillende websites waaronder TechCrunch. In deze documenten stond verschillende financiële informatie en ook de Twitter goals voor de komende maanden en jaren. Zo blijkt dat Twitter minstens 1 miljard gebruikers en $1,1 miljard netto winst wil draaien tegen 2013.

Tot op heden weet echter niemand wie Hacker Croll is…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>