Wat is een Domeinnaam?

Een domeinnaam is voornamelijk een symbolische representatie (herkenbare naam) van een bedrijfsnaam op het internet. Enkele voorbeelden van domeinnamen zijn:

Electrabel.be
Skynet.be
Google.com
Yahoo.nl

Een domeinnaam is dus in feite een verstaanbare benaming die mensen gebruiken om een bepaalde website te openen.

Domeinnamen bestaan in verschillende extensies (tld’s). Enkele populaire extensies zijn .com (staat voor commercieël), .net (staat voor netwerk), .org (staat voor organisatie), .eu (staat voor Europese Unie).

Iedereen kan zijn domeinnaam naar keuze registreren. Dit wil zeggen dat er op dit moment geen wet bestaat die een inwoner van België of Nederland verbiedt een .com of .net domein te registreren.
Iedereen is dus vrij om zijn favoriete domeinnaam te kiezen.

Een domein registreren doe je bij een domeinnaam registrar. TurtleHost is één van de goedkoopste domeinnaam registrars van België en Nederland. Een domeinnaam registreren doe je bij ons via deze pagina.
Eerst controleer je of je gewenste domeinnaam nog beschikbaar is en daarna ga ja over tot de registratie ervan.

Domeinnamen zijn echt niet duur. Zo heb je bijvoorbeeld bij ons al een .be domein voor €13 per jaar. Echter zijn er wel prijsverschillen in de verschillende extensies. Zo is bijvoorbeeld een .com domeinnaam goedkoper dan een .fr domeinnaam.

Onze prijzen voor de verschillende domeinnamen kan je alvast hier terug vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>