Website Hosting Voor Uw Bedrijf – Gratis of Betaald?

Het is tijd om te kiezen! Zou u geld moeten besteden voor een ​​webhosting-oplossing voor uw bedrijf of kunt u beter gratis hosting nemen?
Ja, het grote moment eindelijk aangebroken. Uw bedrijf staat nu op het punt van het nemen van de volgende stap, met een aanwezigheid op het web. Dit is een belangrijke stap omdat uw bedrijf van nu af aan in staat is om meer klanten te bereiken, in staat is om meer “exposure” te krijgen, en hopelijk kan genieten van online erkenning.

Ruimte, bandbreedte en domeinnamen hebben allemaal een kostprijs, maar er is een mogelijkheid om ze allemaal gratis te krijgen. Resource management principes zullen waarschijnlijk zeggen dat u het best voor de gratis oplossing kunt kiezen. Tegenwoordig is de kostprijs voor webhosting diensten zeer redelijk, deels als gevolg van de technologische vooruitgang, deels als gevolg van de hevige concurrentie op de webhosting markt. Maar dan nog… waarom zou u ergens voor betalen als u het gratis kunt krijgen?

Gratis web hosting

Tientallen, zelfs honderden gratis webhosting providers bieden hun diensten aan op het internet. Zou er een tussen zitten die aan de behoeften van uw bedrijf voldoet? Waarschijnlijk niet of nauwelijks.
Laat ons duidelijk zeggen dat dit artikel niet bedoeld is om zulke hosting bedrijven of adverteerders aan te vallen of in diskrediet te brengen. Het enige doel is om te beoordelen en te begrijpen hoe het best aan de hosting behoeften van een bedrijf kan worden voldaan. Elke ondernemer heeft wel al eens zijn toevlucht genomen op een bepaald punt en gebruik gemaakt van de diensten van gratis web hosting!
U heeft waarschijnlijk ook op een zeer jonge leeftijd geleerd, dat alles in het leven een prijs heeft. Overal op het internet is het echter te krijgen: Gratis Web Hosting.

Niets in deze wereld is gratis. Dus hoe komt dat er zoiets is als gratis web hosting? De definitie van de term “gratis”:

1. voor niets; kosteloos; hoeft niet te worden betaald; onbelemmerd; zonder beperkingen, enz.

Daarom zou een letterlijk gratis hosting service betekenen dat er geen beperkingen, geen kosten en geen belemmerringen zijn voor de gebruiker. Webmasters zouden alleen beperkt worden in hun ontwerpen door hun fantasie en vaardigheden. Alle ruimte en de bandbreedte die u zou kunnen wensen zonder wat voor kosten dan ook. Een waarschijnlijk scenario? Kan dat echt?

Inderdaad is niets in deze wereld gratis. Het is zelfs niet logisch. En de prijs die u moet betalen voor gratis webhosting komt in vele vormen, zoals verplicht advertenties plaatsen op uw website, geen eigen domeinnaam (vb: www.uwnaam.be) mogen of kunnen gebruiken, het regelmatig offline zijn van uw website, regelmatig uw website die gehackt wordt, om nog maar te zwijgen over sommige verborgen kosten…

Hoewel een aantal gratis web hosts vereisen dat u een van hun banners op uw website plaatst, voegen anderen een pop-up toe, of knipperende reclameboodschappen. Dus het is gratis voor u zolang u aan hun eisen en voorwaarden voldoet. In aanvulling hierop, moet u overwegen dat u bij een gratis hosting service dikwijls maar +/- 25MB opslagruimte krijgt; meer ruimte voor uw website nodig betekent wellicht betalen.

Betaalde web hosting

Als u betaalt, betekent dit dat u iets bezit. Er is nu een contractuele binding tussen u en uw webhosting provider, die op zijn beurt zijn diensten moet leveren. Eigendom geeft u meer controle over uw online aanwezigheid. Hoe belangrijk eigendom ook is, is het noch het enige, noch het grootste voordeel van het betalen voor uw hosting-oplossing.

De identiteit van uw bedrijf is duidelijk uit uw URL tot aan uw web content zonder banners die uw klanten verwarren of frustreren. Stelt u zich voor dat u… laten we zeggen, zich afvraagt hoe u zou omgaan met iemand die een soortgelijke dienst/product aanbiedt, uiteraard met behulp van een gratis gehoste website met een domeinnaam als bijvoorbeeld “user5078.gratis-web-ruimte.com” en bovenaan de site een grote flitsende advertentie met bericht “wil jij ook een website als deze? klik dan hier”. Zou dit u als shoppende klant vertrouwen geven? Zoja, dan is dat prima, maar de dag van vandaag verwachten internetters wel wat beter.

U zult meestal voldoende e-mailadressen hebben om aan de behoeften van uw bedrijf tegemoet te komen. Hoe serieus zou u iemand nemen die u een visitekaartje geeft met e-mail, zoals jan.steen@gratis-web-ruimte.com. En nog belangrijker: zou u zaken met hem doen?

Het is bijna een standaard voor betaalde web hosting providers om functies zoals PHP en MySQL te hebben, functies waarmee uw site kan meegroeien met uw zakelijke behoeften. Met deze functies kunt u eenvoudig een online winkel beginnen, en uw klanten de mogelijkheid geven om hun orders te volgen.
Vaak biedt de webhosting provider garanties voor de uptime van de server, en dit voorkomt onnodige frustratie voor u en uw klanten. Wenst u diensten van hogere kwaliteit te leveren aan uw klanten dan kiest u beter voor betalende hosting.

Laten we de belangrijkste punten van elke optie herzien.

Gratis web hosting:

(+) Het is gratis. Geen geld voor ruimte, bandbreedte en domeinnaam

(-) Uw URL zal het merk van de gratis web-hosting provider bevatten en dus geen afspiegeling zijn van de identiteit van uw bedrijf. Het veranderen van aanbieders kan resulteren in het verliezen van een deel of alle verkeer naar uw online business

(-) Verplichte reclameartikelen, zoals banners, frames, enz. hebben een nadelig effect op de inhoud in termen van toegankelijkheid en look, waardoor uw site er zeer onprofessioneel uitziet

(-) Als u van plan bent om een banner uitwisseling te gebruiken op uw site, lees dan zorgvuldig hun Algemene Voorwaarden. Bij sommige gratis hosts is dit niet mogelijk

(-) U zal waarschijnlijk een lagere bandbreedte hebben dan betaalde hosting biedt en opslagruimte kan ook worden beperkt

(-) Functies zoals PHP en MySQL zijn eerder zeldzaam voor een gratis web-hosting provider. Sommige bieden zelfs geen FTP toegang tot uw website

(-) Het is gebruikelijk dat gratis hosting providers hun voorwaarden wijzigen op een bepaald moment. Bedenk dat wanneer uw site ​​vandaag de dag geen banner heeft, dit kan betekenen dat u opeens een banner of een pop-up zult moeten installeren op uw site. Dergelijke veranderingen kunnen tevens ook inhouden dat de gratis hosting service wordt geannuleerd en alleen betaalde web hosting diensten worden aangeboden. Op dat moment zult u ofwel betalen, of u verliest uw website

Betaalde web hosting:

(-) U moet ervoor betalen. Meestal moet u betalen voor hosting (ruimte en bandbreedte) en voor de domeinnaam

(+) U kunt uw eigen domein hosten. Met uw unieke domeinnaam zorgen web hosting providers niet tot het verliezen van uw verkeer

(+) Er wordt ondersteuning geboden door de meeste betaalde web hosting providers. Dit betekent meestal 24/7 support via e-mail of live chat en, in sommige gevallen, is er gratis telefonische ondersteuning beschikbaar

(+) De uptime van de server van uw website is beter dan op gratis hosting en meestal is er ook een duidelijke uptime garantie aanwezig

(+) De hoeveelheid schijfruimte en bandbreedte beschikbaar zal zeer waarschijnlijk de behoeften van uw bedrijf dekken

(+) Functies zoals PHP en MySQL zijn bijna standaard voor een betaald hostingpakket. Ook zult u FTP toegang krijgen tot uw website.

Het kan verleidelijk zijn te denken dat een gratis webhosting een goed startpunt is om te omarmen, maar het is niet iets wat u zou willen overwegen als u op zoek bent om uw bedrijf te vestigen met een serieuze aanwezigheid op het web.

Uiteindelijk komt het allemaal neer op deze ene vraag: Hoe groot zijn uw ambities met uw website?

Als u kijkt naar een aantal besparingen bij het online krijgen van uw bedrijf, kunt u tijd besparen en een domeinnaam registreren. De kleine hoeveelheid geld die u bespaard op web hosting zou u zakelijke klanten kunnen kosten, en voor een imagoverlies kunnen zorgen. De kosten van een betaalde web hosting oplossing zijn laag in vergelijking met de vrijheid die het geeft voor uw online aanwezigheid. Ja, de vrijheid van uw imago, van de manier waarop u uw online aanwezigheid vorm geeft.

Als uw online business belangrijk voor u is, kunt u er beter voor zorgen dat alles perfect geregeld is!

Houdt in gedachten dat het succes van uw online aanwezigheid een belangrijke rol zal spelen in de toekomstige groei van uw onderneming.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>