Zo maak je een XML Sitemap

Een XML sitemap (XML staat voor eXtensible Markup Language) is een pagina waar alle URL’s (pagina’s) van je website worden op toegevoegd. Een XML sitemap zal er voor zorgen dat zoekrobots zoals Google, Yahoo en MSN je website sneller en efficiënter kunnen indexeren doordat ze door één enkele pagina te raadplegen direct alle webpagina’s van je website kunnen terugvinden.

M.a.w dankzij een XML sitemap help je eigenlijk de zoekrobots met hun indexeringswerk. Dit is niet alleen goed voor hen maar ook voor jou als webmaster want hoe sneller je website geindexeerd is in de zoekrobots, hoe sneller je ook je eerste bezoekers mag verwelkomen op je website.

Bekijk hier een voorbeeld van een XML sitemap.

Vroeger was het een relatief tijdrovend werkje om zelf zo’n sitemap te maken aangezien alles manueel moest gebeuren, maar de dag van vandaag bestaan er automatische sitemap generators die dit werk een fluitje van een cent maken.

Eén van deze XML sitemap generators is http://www.xml-sitemaps.com
Eens je sitemap hier is aangemaakt upload je deze in de root folder (public_html folder) van je website en hierna kan je ze toevoegen aan de zoekrobots

Zo simpel is dat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>